ASBEST UNDERSÖKNING

Asbestsanering

Vi på Rasa Nord utför asbestmätningar och asbestcementrivningar åt både privatpersoner och företag med professionell expertis. Vi är verksamma i Kiruna, Umeå, Luleå, Gällivare, Övertorneå och Haparanda. Förutom vår yrkesmässiga kunskap erbjuder vi högkvalitativ och flexibel service som skräddarsys efter kundens behov och önskemål. Om du är intresserad hur hög asbest som finns i din fastighet, så tveka inte på att kontakta oss för mer information samt hjälp.

Asbestmätning

Enligt lagen som infördes i början av 2016 måste alla rivningsarbeten genomgå en asbestmätning som är byggt åren före 1994. För innan det var asbest tillåtet och relativt vanligt i olika byggmaterial. Anledningen till att det måste göras innan en rivning är för att asbestmaterial blir farligt när den bryts ner och sprids i luften av arbetsdamm och i sin tur hamnar i kroppen via inandning. Asbest är skadligt för hälsan och kan aldrig avlägsnas när man väl fått det i kroppen.

Asbest

Om det visar sig att byggmaterialet innehåller asbest som överstiger gränsvärdet krävs det speciella tillstånd för att få genomföra en rivning. Det är för att säkerhetsställa att asbest avlägsnas på ett säkert sätt utan att riskera miljöfaror. Man måste isolera utrymmena för att förhindra spridningen av de skadliga ämnena i luften. 


Asbestfyllning användes ofta i lagringsutrymmen som soprum, källare ventilationsanläggningar och andra typer av lokaler just för att det har en god isolerings effekt och brandskyddande egenskaper.

Allmänt om asbest

På grund av farorna med asbest och enligt lagstiftning ska asbestarbete alltid utföras av kompetenta yrkesmässiga personer i branschen.
Vi på Rasa Nord har tillstånd, expertis inom området och arbetar smidigt samt säkert. Vi tar vårt arbete på största allvar och med vår långa erfarenhet i branschen lovar vi dig bästa möjliga resultat. Kontakta oss för mer information och få en offert direkt för din asbestsanering eller mätning!

Bli uppringd

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Begär offert